Snart er det klart for den digitale lesekampanjen Sommerles. Sammen med barn fra over 370 andre kommuner kan alle barn i i 1.-7.klasse, og de største i barnehage fra 1. juni være med på Norges kuleste lesekampanje! I fjor deltok over 300 kommuner og 58 963 barn, og Sommerles har vært en stor suksess gjennom flere år. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

Sommerles gjør det gøy å lese!
– Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får XP (poeng) for hver leste side.
– Sommerles er for barn i 1.-7.klasse og varer fra 1. juni til 31. august.
– Barna får tilgang til en spesialskrevet fortelling av forfatter Mari Moen Holsve, og et spill hvor man løser oppgaver knyttet til fortellingen.
– I tillegg til XP kan barna også gjøre seg fortjent til digitale troféer og kule premier som kan hentes på biblioteket!
– Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS.
– Sommerles ledes i 2018 av Telemark fylkesbibliotek, Finnmark fylkesbibliotek og Snuti ANS.

http://sommerles.no/

Nesna bibliotek arrangerer kikk-off for alle elver i 1. – 7. klasse, og de største i barnehagen fredag 1. juni. Alle som leser og registrerer bøker i løpet av lesekampanjen blir med på Isfest lørdag 8. september. Det blir lesestund, utdeling av diplomer, noen ekstra premier, is og moro.
«Det er kult å lese i sommerferien også»

Translate »