Forfatteren Anne-Grethe Leine Bientie skal på førjulsturné i regi av Nordland fylkesbibliotek og Sørsamisk bok- og kulturbuss! I uke 50 vil hun besøke biblioteker og skoler i Grane, Vefsn, Rana, Nesna og Alstahaug. Fortellerstundene er hovedsaklig på norsk, men med sørsamisk innhold. Hun kommer til Nesna torsdag 13. desember, og holder to fortellerstunder.

Forfatteren vil lese fra julefortellingen “Vadtese”, og fra sin barnebok “En skikkelig flink liten reingjeter” som hun i 2018 ble nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris for.

Anne Grethe Leine Bientie er en norsk forfatter og salmedikter. Hun har jobbet mye med sørsamisk kirkeliv, og skrevet bøker og salmer på sørsamisk. Hun er gift med presten og salmedikteren Bierna Bientie.

Anne-Grethe Leine Bientie kommer opprinnelig fra Bærum, og lærte seg sørsamisk som voksen. Hun har skrevet barnebøker og salmer på sørsamisk, og er representert med to salmer i Norsk salmebok 2013. Hennes siste bok kom i 2015, og er en bok på sørsamisk for utdeling i kirkens trosopplæringsarbeid.

Sammen med illustratør Meerke Laimi Thomasson Vekterli laget hun barneboka Joekoen sjïehteles ryöjnesjæjja i 2014. Boka ble i 2018 nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris.

Anne Grethe Leine Bientie