Nesna folkebibliotek inviterer ALLE – barn, voksne, klasser, skoler, lag, foreninger, bedrifter, osv. – til å være med på og lage Pepperkakebyen Nesna 2019. I år skal byen for første gang ha et tema som avslutning av vår markering av Bokåret 2019.

Pepperkakehus

Årets tema: Bøkenes verden
Temaet burde gi mange ideer; Eventyret om Hans og Grete, Harry Potters univers, Huset i skogen fra Mormor og de åtte ungene i skogen, Gutta i trehuset, Pippi og Villa Villakulla, bibliotek, boktog, bokbuss, osv … bare fantasien setter grenser.

Pepperkakehusene må være SPISELIGE, og bygget og pyntet akkurat slik du vil. Alt er lov å bygge, bare fantasien setter grenser, men det må være solid bygd og tåle å bli flyttet på. Bygget må ikke ha en grunnflate som er mye større enn ett eller maks to A3 ark. Ta kontakt hvis du vil bygge noe større. Det er ingen påmelding, men gi oss gjerne et hint sånn at vi vet hvor mange byggverk vi kan forvente.

Alle hus må leveres fredag 6. desember mellom kl. 13.00 og 17.00 eller etter avtale.

Åpning av byen: Lørdag 7. desember klokken 12.00

Julenissen kommer og åpner byen 🎅 Nesna musikk- og kulturskole og Nesna hornmusikk lager julestemning med flere musikkinnslag, og 5. klassen selger saft, te, kaffe og vafler. Pengene som kommer inn vil gå til klasseturen.

Byen skal stå utstilt i biblioteket fra lørdag 7. til og med tirsdag 17. desember.

Avstemming foregår på følgende to måter, og siste sjanse for å avgi stemme er mandag 16. desember klokken 12.00

• Ved å like bildet av din favoritt på Facebook.
• Ved å avgi stemme på biblioteket. Der ligger det lapper til å skrive navn og/eller nummer på din favoritt, og ved siden av skanken står det en boks som lappene legges

Kåring av publikumsfavoritt skjer tirsdag 17.desember kl. 12.00

Publikumsfavorittene blir premiert med:
1. premie: kr 1500,-
2. premie: kr 1000,-
3. premie: kr 500,-
I år trekkes det også en ekstra premie på kr. 500.- blant de unge deltakere i grunnskolealder som har bakt til byen.

Premiene er sponset av:

Translate »